Nieuws

Het nieuws is ook regelmatig te lezen op mijn blog:

www.dashonden.blogspot.


2015
Lang niet geschreven in het nieuwsoverzicht, ik zal het even bijwerken in een notedop.

Weeral is onze samenstelling van de roedel veranderd.
Er is een reu bijgekomen sinds november 2014, het is Kaspurre. Inmiddels heeft hij een eigen pagina. Het is een grote schat!
In 2014 zijn er ook twee Tibetaantjes weggevallen. Het zijn Fukarma en Pandora.
In april 2015 hebben we onze oudste ooit met 15,5 jaar in moeten laten slapen. Dit was Yasmin.
Obelix de herder, hebben we niet lang daarna ook moeten laten inslapen.
Maar er is uitbreiding gekomen met een black and tan teefje uit Duitsland, genaamd Esprit. Ook zij heeft een eigen pagina.

Er zijn twee nestjes geweest met ontzettend lieve pups, die uitermate goed verzorgt werden door de mama's. Alle pups hebben inmiddels al een goed huisje gevonden.
Van Beryl hebben we een zoon op naam aangehouden, die hopelijk later binnen de fokkerij ingezet kan worden. Hij woont bij mijn broertje. Zijn naam is Olaf, maar ze noemen hem Butters. Ook hij heeft een eigen pagina.

Er zijn wat interessante reuen ter dekking aangeboden en toegevoegd op de pagina "ter dekking" onder reuen. Het zijn reuen door ons gefokt, maar in bezit van baasjes die ik graag op weg wil helpen met dekkingen.Verandering binnen de roedel 2014:

Uiteraard valt er altijd wel iets te vertellen als je zo'n roedel hebt als wij. Inmiddels zijn er in maart 2014 pups geboren, deze zijn allemaal al weer onder dak.

Terwijl Harmony's pups 12 dagen oud waren is HARMONY helaas overleden. Dat had een grote impact op ons. Haar 8 pups zijn goed opgegroeid met de fles en met hulp van de roedelgenoten. Vooral JUMANJI en CHEYENNE speelden een grote rol.
We hebben ter nagedachtenis aan onze geliefde Harmony een geweldig lief en makkelijk teefje aangehouden. Op de stamboom heet zij
NEXT OF KIN IS FULL OF LIFE, maar haar roepnaam is FOENIX. Ze voelt zich prima thuis binnen de roedel en ze hoort er helemaal bij.

CHEYENNE is na het uitvliegen van haar eigen pups gesteriliseerd, ze had al lange tijd uitvloeïng die maar niet weg ging, ook niet met diverse antibiotica kuurtjes. Jammer voor de fokkerij, ze had altijd geweldig lieve en stabiele pups. Maar haar gezondheid is belangrijker. Ze heeft in de 4 jaar dat ze bij ons is, altijd goed voor ons "gewerkt". Nu is ze dan vervroegd met pensioen. Hopelijk gaat ze nog lang flierefluitend door het leven en mogen wij nog lang genieten van haar vrolijkheid en aanwezigheid.

****

Een nieuw jaar
2014 is aangebroken, een nieuw jaar, dus nieuwe kansen. Afgelopen jaar hebben we naast leuke dingen ook wat minder leuke dingen meegemaakt, maar dat is het leven.
Dit jaar begon echter goed.
Het eerste hondengebeuren van dit jaar stond gepand op 5 januari. Beryl had ik ingeschreven voor de show in Hoogstraten. En niet voor niets. Ze was voor het eerst ingeschreven in een klasse die er echt toe doet, meedraaien met de volwassen honden. Ze werd 1U in de Intermediair klas en werd tevens Beste Teef. Ze heeft dus haar eerste CAC/CACIB binnen. Ze heeft met plezier door de ring gelopen en ik dus ook! Trots op mijn schatje. En dank je wel Inga voor de aanmoediging en steun!Shows

De afgelopen maand hebben we een aantal shows bezocht. In Lommel heeft Harmony 2U gehaald in de Openklasse, Beryl werd 2U in de Jeugdklasse. Mystique was ook mee voor de lol en had veel bekijks. In Genk mocht Mystique ook aan het showgebeuren snuffelen, hoewel haar neus meer aan de vloer vastgeplakt zat... in de Babyklasse werd ze Beste Baby. Beryl haalde 1U in de Jeugdklasse. Mila, het zusje van Mojo, werd 2U in de Openklasse en tevens aangekeurd voor de fokkerij. Gefeliciteerd Myriam en Jorg!

Stamboomwandeling juni 2013

De pups van het L-nest van Harmony en Jumanji zijn voor de stamboomuitreiking onze kant opgekomen, uiteraard hebben wij dit gedaan onder het genot van een wandeling en na afloop een hapje en een drankje. Er waren 5 zonen aanwezig en wat waren het kanjers! Meer hierover op mijn blog.

NTC kamp.clubmatch 9/5/13


Ellen is met Liam naar de show geweest, het was hun eerste echte show in de puppyklasse. Liam deed het heel netjes en werd 2e Belovend in zijn klasse met een prachtig verslag.


Show Hoogstraten 17/02/13

Beryl was ingeschreven in de puppyklasse. Ze kreeg een Veelbelovend van keurmeester Claudia Kleister. Vervolgens moest ze tegen de beste puppenreu lopen en won daar van. Omdat ze Beste Pup was geworden, mocht ze naar de erering, alwaar onze Appeltje tegen allerlei Peertjes mocht lopen. Er waren daar veel pups in alle maten en soorten. We mochten al snel weer naar huis, maar desalniettemin weer een leuke dag gehad.

LIAM


Zoals velen misschien al weten zocht Liam een huisje voor altijd. Liam was door omstandigheden na een week teruggekomen bij ons. En omdat Liam een mooi, leuk en makkelijk kereltje bleek te zijn, zou het vinden van een goed huis geen probleem moeten zijn, dacht ik. Na diverse advertenties en veel publicaties, kwam er helaas geen geschikt baasje. Nu ben ik natuurlijk ook wel streng in de selectie, zeker als het een hondje betreft die al is teruggekomen. Mensen dachten misschien dat er wat aan Liam mankeerde. Niets is minder waar. Liam was altijd al één van mijn favorieten, qua bouw dan, want alle pups waren natuurlijk lief en schattig. Maar als fokker moet je toch anders kijken. Maar ja weer een reu houden was niet zo handig, dus we zouden voor iedereen een goed huisje vinden.
Maar ja Liam kwam terug en hij draaide volop mee binnen de roedel en het huishouden. Hij werd steeds leuker en ik wilde hem best graag houden. Hij heeft even gelogeerd bij mijn vriendin Ellen, die heeft al een paar teckels van mij en dus zou hij niet in den vreemde komen. Ook Ellen vond hem mooi, lief en makkelijk en bovendien vond haar jongste teckel Lafayette het ook heel leuk om een jonge speelmaat te hebben.
Na het één en ander besproken te hebben, zijn we tot een overeenstemming gekomen. Liam gaat bij haar wonen en we delen het co-ouderschap. Een groot voordeel is dat ik Liam nu niet uit het oog verlies, want we wandelen heel vaak samen. En ik weet dat Liam het heel goed gaat krijgen, bij iemand die heel verantwoordelijk is voor haar honden en die een heel groot hart heeft voor dieren! En ondanks dat ik Liam zal missen, hij hoort bij de "is Full of Life"-clan en verdient daardoor een plekje op de website. Ellen, heel veel plezier en geluk met Liam!


****


Vrijdag 1 februari 2013.

Beryl en Harmony hebben meegedaan aan de show in Eindhoven.
Beiden werden gekeurd door keurmeester Lehmhaus uit Duitsland. Er waren veel inschrijvingen van de verschillende teckelvariëteiten. Omdat het er zoveel waren geworden werden de dwergteckels gekeurd door een andere keurmeester. Bij de ruwhaar standaard teckels waren 27 inschrijvingen. Helaas waren er een aantal afwezig.

Voor Beryl was het haar eerste show. Ik had haar in de Puppyklasse ingeschreven, helaas was ze in die categorie de enige. Maar desalniettemin werd ze 1 VB (veelbelovend). Dat is de hoogste kwalificatie die je kunt halen en het is niet altijd vanzelfsprekend dat je een VB krijgt. Haar verslag was dan ook heel mooi. En dat hield in dat ze in de Erering moest lopen aan het einde van de dag. Daar hoef je niet zo veel van te verwachten, want dat is net zoiets als Appels en Peren. Je loopt dan tegen puppies van alle rassen. En als de keurmeester bijvoorbeeld van grote honden houdt, dan ben je als teckel nergens. Maar ach wat zou het... het was weer een ervaring en je loopt daar ook voor de toeschouwers. Al win je niks, het is toch leuk. En Beryl deed het voorbeeldig.
Harmony had ik ingeschreven in de Open Klasse, daar waren oorspronkelijk 7 teckelteefjes die zouden meedoen, helaas waren het er maar 5, omdat er dus twee absent waren. De kwaliteit was hoog en de keurmeester was duidelijk een voorstander van een goed gangwerk. De honden hoefden enkel op tafel voor gebitscontrole en staartcontrole.
We hebben flink wat rondjes gelopen en uiteindelijk heel even in stand. En hij was duidelijk ook geen voorstander van strakke lijnen. En daar was ik blij om, want ik vind dat een hond zich vrij moet kunnen tonen. Harmony werd uiteindelijk 3e met een U (uitmuntend) en met een prachtig verslag. Natuurlijk was ik weer trots op mijn meisje! Helaas heb ik nog geen goede foto van haar op deze show.

Op deze show was ook Will Dokter aanwezig. Ze was er met Ottokar von den Densenbergen. Voor de oplettende kijker; dat is de reu die onlangs Cheyenne heeft gedekt. Tot grote verrassing kreeg Ott het CAC/CACIB en werd hij BOB. In de eindkeuring, in de erering, moest hij tegen alle nummers 1 van alle teckelvariëteiten. Dus uit de 9 mooiste teckels werd een nummer 1 gekozen. Ott was vandaag de mooiste teckel !!! Hartelijk gefeliciteerd Will met dit prachtige resultaat. Voor mij ook leuk natuurlijk ;-)