Voorstelling


Mijn naam is Esther Grooters-Colin. Mijn hele leven heb ik al iets bijzonders met honden gehad. Maar pas in 1988 kwam mijn eerste hondje in mijn leven. Dat was toevallig een langhaar teckel, genaamd Toshca . Zij was gratis af te halen bij een oude dame. Het maakte mij destijds ook niet meer uit wat voor hond er kwam, als ik maar mijn eigen hondje had. Al gauw volgden er meer herplaatsers in de vorm van Ringo (herder) en een asielhondje, bastaardje Ravian . Uiteindelijk werd mijn interesse steeds breder en kwamen er Argentijnse doggen in ons leven, genaamd Garra, Buenaventura en Perro . De bedoeling was om hiermee te gaan fokken, maar het eerste nestje van Garra bleek ondanks alle goede voorbereiding een tegenvaller. Het was maar één pup en dat was een reus (het had de grootte van een pup van ongeveer 3 weken), een keizersnee volgde, maar de pup bleek al te zijn overleden.
Uiteindelijk werd door allerlei omstandigheden besloten niet verder te gaan met dit ras. Wel bleven de honden als gezinshonden bij ons wonen.

E nige tijd later besloten we een ruwharige teckel aan te schaffen en hopelijk konden we daar wel mee gaan fokken. Dit was Rascal's Home Robins Arwen . Ze was erg leuk en lief van karakter, een hele makkelijke hond. Uit haar eerste nestje in 1998 hielden we Yasmin en Isabeau . Onze kennelnaam was toen nog
"la Tormenta de Niève" .

Toen wij verhuisden naar België om meer ruimte te hebben voor de honden, hebben wij een andere kennelnaam aangevraagd.
Dit is "is Full of Life" geworden.
Tot op heden is deze naam de teckels op het lijf geschreven. In de tussentijd zijn er honden overleden en weer honden bijgekomen. U kunt op deze website zien welke teckels er momenteel bij ons wonen.
Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan door zelf honden te hebben, maar tevens door werkzaam te zijn geweest als instructeur op een hondenschool. Ook heb ik destijds een AKK diploma gehaald. Ik was en ben er nog steeds van overtuigd dat fokken een serieuze aangelegenheid is, die veel verantwoording eist.